Een plek waar je kunt groeien & Opbloeien!
Leer-Werkplek

Zorgkwekerij Menkveld

Van maandag t/m vrijdag bieden wij plek aan mensen met een hulpvraag, die graag een waardevolle dagtaak hebben. Door de kleine setting (maximaal  8 hulpkwekers per dagdeel), de groene omgeving en de vaste gezichten is het een fijne plek om zelfvertrouwen, kennis en contacten op te doen.

ontwikkeling

Wij vinden het belangrijk dat iedereen in zijn eigen tempo mag werken, dingen kan leren en vooral gezien wordt als een collega die mee telt!

Regelmatig kijken we samen met de hulpkweker wat hij graag zou willen leren en/of welke behoefte er is. Op basis hiervan maken we een plan en gaan we lekker aan de slag!


Werkzaamheden

Op de zorgkwekerij werken wij met een duidelijke structuur. Zo starten we de dag samen met koffie en gaan we daarna het werk verdelen. De werkzaamheden zijn heel divers en zijn eigenlijk alle voorkomende werkzaamheden die een kwekerij medewerker tegenkomt. Denk aan stekken, water geven, rooien, opruimen, merken, vegen, schoffelen enz. Ook is er tijd voor andere dingen, zoals samen koken, wandelen of een creatieve opdracht. 
Het kan ook zijn, dat je juist hele specifieke taken uit wilt gaan voeren (bv. schoonmaak of watergeven. Dit is allemaal bespreekbaar. 

Samenwerking

Deelnemers / hulpkwekers kunnen geplaatst worden via de raamovereenkomst van de Gemeente Apeldoorn, genaamd ‘Apeldoorn werkt mee’ of via een onderaannemerschap (bijv. met Philadelphia of Plurijn).

Kom je er niet helemaal uit of ben je benieuwd of jij in aanmerking komt? Aarzel niet en neem gewoon even contact met ons op!


Doelgroep

Onze doelgroep is (jong) volwassenen met een hulpvraag.   

Kwaliteits keurmerk

Wij zijn aangesloten bij de Federatie Landbouw en Zorg, en in het bezit van het kwaliteitskeurmerk. Het eigen keurmerk van de Federatie heet Kwaliteit laat je zien! Wil je hier meer over weten of onze jaarverslagen inzien? Kijk op www.zorgboeren.nl  

Mocht je meer willen weten? Mail Kristy