Een plek waar je kunt groeien & Opbloeien!

Leer-werkplek

Zorgkwekerij Menkveld

Van maandag t/m vrijdag bieden wij plek aan mensen met een hulpvraag, die graag een waardevolle dagtaak hebben. Door de kleine setting (maximaal 8 hulpkwekers per dagdeel), de groene omgeving en de vaste gezichten is het een fijne plek om zelfvertrouwen, kennis en contacten op te doen. Daarnaast werk je echt in een team die werkt voor de kwekerij die toegankelijk is voor klanten (particulieren en hoveniers).

ontwikkeling

Wij vinden het belangrijk dat iedereen in zijn eigen tempo mag werken, dingen kan leren en vooral gezien wordt als een collega die mee telt!

Regelmatig kijken we samen met de hulpkweker wat hij graag zou willen leren en/of welke behoefte er is. Op basis hiervan maken we een plan en gaan we lekker aan de slag!

Wij werken met een relatief klein team met vaste aanspreekpunten. Zo is er een werkbegeleider die zorgt voor de kennis en ervaring in het groen en een vaste begeleider die aanwezig is voor specifieke begeleidingsvragen van iedereen afzonderlijk.

Samenwerking

Deelnemers / hulpkwekers kunnen geplaatst worden via de raamovereenkomst van de Gemeente Apeldoorn en omliggende gemeente (Begeleiding Groep of Via Apeldoorn Werkt Mee) of via een onderaannemerschap (bijv. met Philadelphia of Pluryn).

Kom je er niet helemaal uit of ben je benieuwd of jij in aanmerking komt? Aarzel niet en neem gewoon even contact met ons op!

Wij zullen je altijd eerst vrijblijvend uitnodigen voor een kopje koffie en een rondleiding. Dit is namelijk de beste manier om te kunnen ervaren / voelen, of de kwekerij jouw plek is en of je de klik hebt met de collega’s.

Werkzaamheden

Op de kwekerij werken wij met een duidelijke structuur. Zo starten we de dag samen met koffie en gaan we daarna het werk verdelen. De werkzaamheden zijn heel divers en zijn eigenlijk alle voorkomende werkzaamheden die een kwekerij medewerker tegenkomt. Zo ga je in werkkleding aan het werk met bijvoorbeeld stekken, water geven, rooien, opruimen, merken, vegen, schoffelen enz. 

Ook is er tijd voor andere dingen, zoals samen koken (de vrijdagmiddag lunch), wandelen, of een creatieve opdracht. Deze afwisseling zorgt voor de juiste balans in inspanning- en ontspanning. Daarnaast is dit in onze ogen enorm belangrijk voor de juiste groepdynamiek en teambuilding. We hebben een klein en gezellig team met vaste gezichten en heel veel respect voor elkaar. Ik blijf dat fantastisch vinden om te zien. 

Elke hulpkweker heeft een vaste taak, die we in samenspraak bepalen! Op deze manier leren we elkaar te helpen, kleine stukjes verantwoordelijkheid te krijgen en kunnen we samen een topteam vormen.

We zijn er voor:

  • (Jong)Volwassenen met een verstandelijke beperking
  • (Jong)Volwassenen met psychische of psychiatrische problemen
  • (Jong)Volwassenen met een autismespectrumstoornis en/of ADHD

Kwaliteits keurmerk

Wij zijn aangesloten bij de Federatie Landbouw en Zorg, en in het bezit van het kwaliteitskeurmerk. Het eigen keurmerk van de Federatie heet ‘Kwaliteit laat je zien!’ Wil je hier meer over weten of onze jaarverslagen inzien? Kijk op www.zorgboeren.nl

Mocht u onze privacyverklaring omtrent onze zorg willen inzien, kunt u deze t.a.t opvragen en doorlezen. Mail hiervoor even naar kristy@boomkwekerijmenkveld.nl 

Contactpersoon:
Kristy Boerkamp 
kristy@boomkwekerijmenkveld.nl 
06 555 96 180

AGB Code: 98106155

PSO gecertificeerd

Wij zijn gecertificeerd en hebben de hoogste trede 3 behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Een wetenschappelijk onderbouwd kwaliteitskeurmerk van TNO.

Het is een instrument dat inzicht geeft in de mate waarin organisaties meer dan gemiddeld sociaal ondernemen, gericht op de arbeidsparticipatie van kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt.

Lees voor meer info op  www.pso-nederland.nl

VOLG ONS

Ben je na het lezen van deze pagina nieuwsgierig geworden? Neem dan ook eens een kijkje op onze facebookpagina! 

Een wisselend aanbod aan cadeautjes wat wij met het team maken voor de verkoop.

De opbrengst is bestemd voor gezamenlijke activiteiten met ons team van hulpkwekers op de kwekerij!

Kunnen wij ook voor u / uw bedrijf wat maken? Laat het ons weten; wij denken graag mee en hebben de mogelijkheid ook het drukwerk voor u op te maken en te printen! 

Op dit moment hebben wij Pindakransen die worden gemaakt a. €7,50 per stuk. Interesse? Mail kristy@boomkwekerijmenkveld.nl